Fysiotherapie

Mijn naam is Maaike van Driel en ik ben kinderfysiotherapeut en SI-therapeut bij Fysiotherapie Bergambacht. De bewegingsontwikkeling begint al in moeders buik. Daarna liggend in de box, kruipend op de vloer en later spelend op het plein of met een sprong in het zwembad. 

Spelenderwijs ontwikkelen de zintuigen en de motoriek. Elk kind ontwikkelt op een eigen manier en eigen tempo. Soms ervaart een kind problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dan heeft het kind extra oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Een vertraagde bewegingsontwikkeling kan ook van invloed zijn op sociaal, emotioneel en/of psychisch functioneren en soms op het leervermogen.  Deze kinderen hebben baat bij behandeling door een kinderfysiotherapeut om zich verder te kunnen ontwikkelen. 
 
De kinderfysiotherapeut richt zich op kinderen en jongeren van 0-18 jaar bij wie er problemen zijn in de bewegingsontwikkeling.   
Voorbeelden van behandelindicaties:
- voorkeurshouding bij zuigelingen
- problemen met de fijne en/grove motoriek
- verminderde kwaliteit van bewegen (in vergelijking met leeftijdsgenoten)
- problemen met de schrijfmotoriek
- angst voor bewegen
- slecht conditie
- klachten van spieren en/of gewrichten
- ademhalingsproblemen, zoals astma
 
Een SI-therapeut richt zich op de zintuigelijke informatieverwerking. Wanneer de zintuigelijke informatieverwerking van een kind niet goed verloopt kan er een onder- of overprikkeling ontstaan. Hierdoor kan het kind last hebben van bijvoorbeeld de concentratie, frustraties ervaren of juist extreem vermoeid zijn. 
 
Als er problemen ervaren worden door het kind, de ouders en/of de leerkracht, dan is er sprake van een zogenaamde hulpvraag. Tijdens de behandeling staat deze hulpvraag centraal. 
 
Fysiotherapie Bergambacht is maandag t/m vrijdag van 8:00-18:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0182-352060. Ook zonder verwijzing wordt kinderfysiotherapie tot 18 behandelingen volledig vergoed uit de basisverzekering van uw zorgverzekering. U hoeft hierover geen eigen risico te betalen. 
 
Heeft u een vraag over het bewegend functioneren van uw kind, neem dan gerust contact op. 

Maaike van Driel, kinderfysiotherapeut en SI-therapeut
Fysiotherapie Bergambacht
Meidoornstraat 5
2861 VJ Bergambacht 
0182-352060
info@fysiofitness-bergambacht.nl